Tekvicový koláč bez múky

, , No Comments
Tekicová sezóna je už v plnom prúde. Ak neviete, čo s oranžovými kráskami (Hokkaidovkami), upečte si rýchly a jednoduchý šťavnatý koláč, na ktorom si môžu pochutiť aj tí, čo bojujú s kilami navyše.


Zožeňte si:
  • 2 hrnčeky nakrájanej Hokkaido tekvice (alebo 400 g tekvicového pyré)
  • 2 banány
  • 3 PL jablkového pyré
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 ČL škorice, 1/2 ČL muškátového oriešku, 1 vanilkový cukor
Postup je jednoduchý:
1. Tekvicu ošúpte a rozkrájajte na malé kocky, ktoré domäkka uvarte vo vode a následnej po vyliatí vody rozmixujte.
2. Do vzniknutého pyré pridajte vidličkou rozpučené banány, jablkové pyré a ostatné ingrediencie a poriadne premiešavajte. Pozn.: Raz sa mi stalo, že cesto bolo riedke (všetko som robila od oka a pravdepodobne som mala malú tekvicu), tak som dosypala celozrnnú ovsenú múku a chuť koláča to absolútne nepokazilo. Nebojte sa preto experimentovať.
3. Takto pripravenú zmes vlejte do tortovej formy s papierom na pečenie. 
4. Pečte vo vopred predhriatej rúre na 200 °C, po dobu 40 minút.


Nutričné hodnoty na 1 ks:
Energia: 280 kJ
Sacharidy: 11 g
Bielkoviny: 3 g
Tuky: 1,6 g

Dobrú chuť praje Vaša Petra :)

0 komentářů:

Zverejnenie komentára