Slané cottage muffiny s parmazánom

, , No Comments
Sladkú verziu mufín doma milujeme - čokoládové, s pomarančovou espumou, mrkvové, s malinami.... receptov je veľa, ale dnes som pre vás spísala menej tradičnú slanú variantu, na ktorej si pochutíte rovnako, navyše s extra dávkou bielkovín.



Na 2 porcie (na večeru) budete potrebovať:
  • 200 g cottage syru
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g hladkej múky
  • 70 g mleté mandle
  • 70 g parmazánu
  • 3 PL repkového oleja
  • 2 ks vajec
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 1 PL mlieka
  • soľ, čerstvé mleté čierne korenie, provensálske bylinky
  • v prípade potreby doliať trochu mlieka
Postup:
  • Zmiešajte múku, mandle, cottage, prášok do pečiva, parmoš, soľ, korenie a bylinky. 
  • Vo väčšom hrnčeku prešľahajte vajcia s olejom a mliekom.
  • Tekutú zmes prilejte k sypkej, premiešajte (ale opatrne, muffiny budú nadýchanejšie, keď nebudete cesto mixovať zo strany na stranu vysokými otáčkami). 
  • Nakoniec cesto rozdeľte do muffinovej formy a prípadne ešte posypte zvyšným parmazánom. 
  • Pečte v predhriatej trúbe (200°C, 30 min.)
  • Podávajte so zeleninovým šalátom.

0 komentářů:

Zverejnenie komentára