Sladkú verziu mufín doma milujeme - čokoládové, s pomarančovou espumou, mrkvové, s malinami.... receptov je veľa, ale dnes som pre vás spísala menej tradičnú slanú variantu, na ktorej si pochutíte rovnako, navyše s extra dávkou bielkovín.
Na 2 porcie (na večeru) budete potrebovať:
- 200 g cottage syru
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g hladkej múky
- 70 g mleté mandle
- 70 g parmazánu
- 3 PL repkového oleja
- 2 ks vajec
- 1/2 kypriaceho prášku
- 1 PL mlieka
- soľ, čerstvé mleté čierne korenie, provensálske bylinky
- v prípade potreby doliať trochu mlieka
Postup:
- Zmiešajte múku, mandle, cottage, prášok do pečiva, parmoš, soľ, korenie a bylinky.
- Vo väčšom hrnčeku prešľahajte vajcia s olejom a mliekom.
- Tekutú zmes prilejte k sypkej, premiešajte (ale opatrne, muffiny budú nadýchanejšie, keď nebudete cesto mixovať zo strany na stranu vysokými otáčkami).
- Nakoniec cesto rozdeľte do muffinovej formy a prípadne ešte posypte zvyšným parmazánom.
- Pečte v predhriatej trúbe (200°C, 30 min.)
- Podávajte so zeleninovým šalátom.
0 komentářů:
Zverejnenie komentára